woodstock magnesietvloer op Schuimisolatie

Woodstock magnesietvloer op Schuimisolatie

Magnesietvloer op Schuimisolatie

veel lichter dan Anhydriet als ondervloer:-Woodstock legt steeds meer in de woning- en utiliteitsbouw  de magnesietvloer met vloerverwarming met als ondervloer Schuimbeton aan. Deze met houtvezelvloer gebonden vloer is een zeer goed alternatief voor een dekvloer van zandcement. Magnesiet op schuimbeton vormt ook een prima ondergrond voor diverse eindvloeren die Woodstock Obdam leverd.

Anhydriet als ondervloer voor parket of laminaat

Een anhydrietvloer op schuimbeton met geïntegreerde vloerverwarming is een hele vlakke vloer. Voor een perfect resultaat gelden wel enkele spelregels. Hieronder informeren we u over de ins en out van het egaliseren van een anhydrietvloer van Woodstock. Door de juiste behandeling krijgt u bij Woodstock altijd de kwalitatief goede vloer met vloerverwarming op Schuimbeton

Wat is Schuimbeton en waar wordt Schuimbeton toegepast

Vloerverwarming in Anhydriet

Een anhydrietvloer is uitstekend te combineren met een vloerverwarming. Anhydriet geleidt warmte namelijk erg goed. Onder de vloerverwarming brengen we eerst een isolatielaag van schuimbeton aan. Het anhydriet vloeien we vervolgens uit rondom de verwarmingsbuizen. Voordat we ten slotte de eindvloer op het anhydriet plaatsen, moet wel de vloerverwarming getest zijn.

 

Houtvezelplaat

Houtvezelplaat is erg geschikt als isolatiemateriaal en zeer milieuvriendelijk. Het materiaal is een afvalproduct uit de houtindustrie. Het laat lucht door en heeft een vochtregulerende werking. Het is daarom uitermate geschikt als isolatiemateriaal zonder damprem of extra folie tegen vocht. Het opgenomen vocht wordt namelijk heel geleidelijk afgegeven en beïnvloedt daardoor de luchtvochtigheid nauwelijks. Houtvezel vergaat niet en kan bovendien telkens opnieuw gebruikt worden. Het is dus een onderhoudsvrij isolatiemateriaal. Bekend in Nederland is houtvezel isolatie plaat van het merk woodstock magnesietvloer

Een magnesietvloer is een vloer die bestaat uit zout, magnesiet en zaagsel. Een ideale vloer voor gebouwen die niet veel gewicht kunnen hebben, bijvoorbeeld oude grachtenpanden.

  • Brandwerend
  • Zeer licht van gewicht (4 kg/cm2 per m2)
  • Minimale dikte 1 cm
  • Ideaal voor houten ondervloeren
  • Naadloos
  • Isolerend 20 DB
  • geschikt voor vloerverwarming
  • exstra geluids dempen
Tempex Alternatief

Tempex Alternatief

woodstock maakt de magnesietvloer

woodstock maakt de magnesietvloer op schuim