Vaste kosten omlaag

Vaste kosten omlaag

Hier schrijven we hoe je de vaste kosten omlaag kan krijgen.

Tijd om  eens aandacht aan de vloer te besteden. Vaste lasten zijn kosten die iedere maand of ieder jaar terug komen. Een groot deel van de mensen denken dat er weinig aan te doen is aan je vaste lasten, ze zijn er nu eenmaal denken ze. Er zijn  vaste lasten waar wel degelijk in valt te bezuinigen.Vaste kosten omlaag brengen.

Haal geld uit je Vloer

Een nieuwe vloer of het opknappen van de huidige vloer kan de ruimte een heel andere uitstraling geven. Na deze tips heb je het stappenplan en de mogelijke opties voor een mooie en betaalbare vloer wat geld opleverd .Dus je vaste kosten gaan omlaag!

SCHUIMBETONVLOER

 

Betonvloer

Je kunt globaal gezien kiezen voor laminaat, tegels of hout. Deze mooie nieuwe Betonvloer in huis kan de sfeer in de ruimte behoorlijk bepalen.

Bij lage temparatuur vloer ( LTV ) is de aanvoertemperatuur van het water van cv gaat naar de betonvloer, maximaal 55 graden Celsius. Bij gewone centrale verwarming kan dat oplopen tot 80 graden. Vanwege de lagere temperatuur kan LTV bij een lager gasverbruik jouw huis warm houden. Dat scheelt op de gasrekening en op uitstoot van broeikasgassen. Daarom is LTV milieuvriendelijker dan gewone centrale verwarming. Verder zorgt LTV voor gezondere lucht in huis.

Een systeem voor lagetemperatuurverwarming is te koppelen aan bijna alle hr-ketels, collectieve verwarming en aan warmtepompen.

Vloerverwarming plaatsen in de betonvloer

Aangezien vloerverwarming een energiezuinige en onzichtbare verwarmingsmethode is spreekt het voor zich dat heel wat mensen zich afvragen of dit type van centrale verwarming gebruikt kan worden in combinatie met een betonvloer. Het antwoord is een duidelijke JA, mits je rekening houdt met enkele aandachtspunten…

Een betonvloer is gevoelig aan scheurvorming. Door voldoende dikte te nemen, uitzettingsvoegen te voorzien en de voorgeschreven samenstelling nauwkeurig op te volgen is men in staat om vloerverwarming te plaatsen onder een betonvloer. De uitzettingsvoegen worden geplaatst rond de thermische onderbreking zodat het beton kan werken zonder tegengehouden te worden.

Dikte van de betonvloer

Om scheurvorming te voorkomen wordt een minimale dikte van 7 centimeter aangeraden. Zo is er voldoende massa en kan het beton gewapend worden met een betonnetten. Diktes van betonvloeren met vloerverwarming kunnen oplopen tot maar  18 centimeter afhankelijk van de gewenste hoogte.

Opstarten van de verwarming

Ook het tijdstip en de manier waarop de verwarming wordt opgestart zal een invloed hebben op je betonnen vloer. Nadat de vloer gegoten is laat je hem best enkele weken uitdrogen zonder de verwarming op te starten. Na drie weken kan je de vloerverwarming opstarten op een laag niveau zodat het beton langzaam kan uitdrogen en uitharden. Het kan ook zijn dat de thermostaat van je centrale verwarming uitgerust is met een droogprogramma. Let wel op hoe dit systeem in zijn werk gaat. Er bestaan droogprogramma’s die ook bijzonder warm worden en bestemd zijn om de chape uit te drogen.Vaste kosten omlaag