Sneldrogende cementdekvloer

Op zoek naar een vloer met een stoere, industriële look? Dan is een cementdekvloer misschien wel iets voor jou! Ideaal voor gezinnen die snel het huis willen intrekken of bedrijven die kort na het leggen van deze betonnen vloer aan de slag willen gaan.

Wat is een cementdekvloer? 

Een cementdekvloer, ook wel bekend als zandcementvloer, is een smeervloer die bestaat uit zand, cement en water. Deze dekvloer kan worden aangebracht op de dragende constructievloer waarna de eindvloer kan worden gelegd. De vloer is na slechts twee á drie dagen weer beloopbaar en na drie weken is de vloer volledig uitgehard. 

Isopact cementdekvloer

Aanbrengen cementdekvloer

Het aanbrengen van een cementdekvloer verloopt in twee stappen. Eerst wordt het cement met een pompmachine op de stortlocatie aangebracht en vervolgens wordt de vloer met de hand afgesmeerd. Een zandcementvloer heeft meestal een dikte van vijf centimeter, maar dikker of dunner is ook mogelijk. Het advies is echter wel om te kiezen voor een vloer van minimaal drie centimeter.  Dunnere vloeren scheuren namelijk een stuk sneller.

Combinatie vloerverwarming

Een cementdekvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Doordat het een vloer is die bij het aanbrengen erg vloeibaar is, loop’ de vloer als het ware vanzelf om de de behuizing van de vloerverwarming heen. Hierdoor blijven er geen ruimtes tussen de verwarmingsbuizen en de vloer over. De overbrenging van de warmte is hierdoor ontzettend efficiënt. 

Iets voor jou?

Is deze stoere, industrieel vloer iets voor jou of wil jij meer informatie over de zandcementvloer? Neem dan contact met ons op. Ook helpen wij jou graag met het bekijken van de andere mogelijkheden.