Schuimisolatie Tempex Vloerisolatie

Schuimisolatie Tempex Vloerisolatie 

Schuimisolatie Isopact beter dan Tempex Vloerisolatie! Isopact heeft een isolerende werking met een opwaartse druk. Vooral voor weinig draagkrachtige ondergronden is isopact schuimisolatie zeer geschikt. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens als bodemafsluiter en funderingsmateriaal te gebruiken is.

We leveren in heel Nederland!
Tel: 0226-427785

 Wilt u een prijs of meer informatie? KLIK HIER

SCHUIMBETONVLOER
Beton drijft op water

 

Rc waarde eigenschappen van Isopact Schuimisolatie

Een van de vele eigenschappen van Isopact is dat het een duurzaam isolerend materiaal betreft. Isopact is samengesteld uit cement, water en toeslagmaterialen. Het is zeer licht van gewicht en werkt vochtwerend.
Rc waarde weten? klik hier

 

Voordelen van een Isopact schuimisolatie fundering

Voor de moeilijk bereikbare plaatsen is Isopact Schuimisolatie perfect te gebruiken. Met een speciale slang wordt het gemakkelijk op de meest moeilijk bereikbare plaatsen aangebracht. De mogelijkheden met schuimisolatie zijn in principe eindeloos. Voor meer informatie over een kleine betonpomp, klik op de link.

 Ervaringen met Isopact schuimisolatie vloerisolatie

Sinds eind jaren 20 werd al schuimisolatie toegepast in zowel woning als wegenbouw. Als lichtgewicht isolerende en funderingsmateriaal, dakafschotlaag, vullingsmateriaal maar ook voor het isolerende van oude leidingen of isolerende vloerrenovatie is Isopact zeer geschikt.

Meer informatie over een Isopact Schuimisolatie  fundering

Wilt u meer informatie over een Isopact en de mogelijkheden, of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact met ons op. We zijn u graag van dienst!

Klik hier voor offerte aanvraag

Isopact  is een mengsel van

- cement (evt. verschillende soorten)
- fijn zand
- water
- schuimmiddel (biologisch)
- vulmiddelen (vliegas-steenmeel)

Belangrijke eigenschappen van Isopact

-opwaartsedruk
- gesloten celstructuur
- isolerend
- goede vorst/dooi weerstand
- licht van gewicht
- recyclebaar

woodstock maakt de magnesietvloer

Isopact is een vloeibare mortel, verpompt door een pomp met slangen met een diameter van 2" tot een maximale afstand van 100 meter horizontaal en 30 meter verticaal. Isopact vlakt zichzelf redelijk uit en hoeft niet verdicht te worden. Materialen waar tegen aan gewerkt wordt mogen niet vochtabsorberend zijn. Regen en temperaturen onder de 5 graden zijn tijdens het storten ongewenst.

Het volumieke gewicht van Isopact ligt tussen de 270 en 1834 kg/m3 en wordt bepaald door de hoeveelheid in te brengen lucht. Het materiaal is eenvoudig te verwerken ,duurzaam goed recyclebaar.

isopact isolatie

Uiteindelijk bepalen de specifieke eisen, wensen en constructieve mogelijkheden het volumegewicht van Isopact. De waterindringing is bij Isopact nagenoeg nul omdat de luchtbelletjes geen doorlopend stelsel vormen. Alleen capillaire indringing (opname) kan plaats vinden via het skelet en dan nog slechts enkele centimeters vanaf het contactvlak met water. Hierdoor wordt schuimbeton nagenoeg ongevoelig voor vorst en/of krimp.

 

Isopact kan voor diverse doeleinden worden toegepast. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden;

Kruipruimte isolatie

Bij nieuwbouw  wordt Isopact gebruikt in plaats van polystyreen of Argex korrels, bij renovatie ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. Hierbij wordt de gehele houten constructie verwijderd en plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Isopact type 600 wordt aangebracht en afgedekt met 50 a 80 mm woonbetonvloer met krimpnet rond 8. Indien bij bijvoorbeeld Kwaaitaal vloeren instortingsgevaar dreigt door oxydatie van de wapening, is het vullen van de complete kruipruimte een zeer praktische oplossing.

Bodemafsluiting

Als afdekking van de grondlaag in kruipruimten waardoor het vochtprobleem onder de begane grondvloer wordt opgelost. Dikte 50 tot 100mm. Normaal wordt hiervoor type 1200 gebruikt, deze is zwaarder dan water.

Werkvloeren

Als onderlaag voor de wapeningsnetten op middelgrote en grote bouwprojecten. Hier worden verschillende types voor gebruikt, van type 1400 tot type 2050.

Vullen vervallen (riool)leidingen

Wanneer het verwijderen van leidingen en rioleringen geen optie is, is het vullen met Isopact  type 1200 een veel toegepast alternatief.

 

Schuimisolatie Tempex Vloerisolatie

Vulling achter damwanden

Om de horizontale druk van grond en/of water op damwandconstructies voor een groot deel te verminderen biedt Isopact schuimbeton type 600 of 800 geweldige mogelijkheden.Schuimisolatie Tempex Vloerisolatie

 Alternatief voor heipalen Isopact isolatie

Daar waar, vanwege de bodemgesteldheid, geheid zou moeten worden is het alternatief funderen op Isopact  het onderzoeken waard. Als principe hierbij geldt: het gewicht van de totale constructie + het gewicht van Isopact  is gelijk aan het gewicht van de te verwijderen grond (= evenwichtsprincipe). Deze toepassing wordt veelal gebruikt bij aanbouw aan bestaande woningen en wegen in veenachtige gebieden.Schuimisolatie Tempex Vloerisolatie.

WE WILLEN GRAAG EEN GOEDE OFFERTE VOOR U MAKEN,WILT U HET  FORMULIER ZO GOED MOGELIJK INVULLEN EN U KRIJGT DAN BINNEN 24 UUR DE OFFERTE.

KLIK HIER

WE WERKEN IN HEEL NEDERLAND !

ONS TELEFOON NUMMER IS 0226-427785