pensioen alternatief

pensioen alternatief

alternatieve manieren om voor je oude dag te sparen

pensioen goed opbouwen

Investeer slim in je eigen huis !

Mail naar woonopbeton@gmail.com

Bel 085-4846144

Steeds vaker investeren mensen in hun eigen huis voor hun pensioen alternatief. Dat doen ze niet voor niets, want een investering in een huis kan in de toekomst veel geld opleveren! Er zijn verschillende manieren om in je huis te investeren. Zo kun je het huis energiebesparend maken, waardoor er minder energie verloren gaat. Daarnaast kun je het huis renoveren en opknappen, waardoor de waarde stijgt en verder kun je ook de tuin en de omgeving bijhouden om het huis een beter aanzicht te geven.

Wat kunt u nu doen voor uw inkomen straks?hier vind u pensioen alternatief

U bouwt op verschillende manieren pensioen op. Maar is het voldoende? Inzicht in uw situatie later en uw inkomen nu, helpt om keuzes te maken die bij u passen.

Wilt u weten waar u aan toe bent als u met pensioen gaat? Dan kunt u een financiële planning maken. Een wij kunnen  u hierbij helpen. U kunt zo nagaan welke risico’s u loopt, of u financieel tekort komt en op welke termijn.

pensioen opbouwen

Investeer slim in je eigen huis dat is pensioen alternatief

Er zijn dus veel verschillende manieren om te investeren in je huis. Al deze manieren zorgen ervoor dat de waarde van het huis stijgt. Dit houdt in dat het huis meer waard wordt, en dus ook meer oplevert op het moment dat je het verkoopt. Investeren in je huis is dus zeker de moeite waard, omdat de waarde van het huis stijgt, en je dit dus veel geld oplevert.

Tips om te investeren

Er zijn verschillende manieren om te investeren in je huis. Je moet je huis energiezuiniger maken. Hierbij zorg je ervoor dat er minder energie verloren gaat. Dit kun je verwezenlijken door dubbelglas te nemen, beter om te gaan met energie, het huis goed te isoleren, de voordeligste energiemaatschappij in te schakelen en efficiënte ketels te gebruiken. Door bijvoorbeeld het huis te isoleren met speciaal isolatiemateriaal, zal er minder energie van de verwarming verloren gaan. Je zult hierdoor minder stoken, en dus geld besparen. Naast dat je hierdoor geld bespaart, stijgt de waarde van het huis ook, omdat een goed geïsoleerd huis meer waard is dan een huis dat slecht geïsoleerd is.

KIJK OOK OP WARMTE BELANG

Daarnaast kun je ook het aanzicht van het huis verbeteren, door bijvoorbeeld je schutting te schilderen, de dakgoot te vervangen of de voegen in het huis in orde te maken. Een huis dat goed waterdicht is, dus een huis dat geen lekkage heeft, is ook meer geld waard.

Je huis als inkomens bron is ook een pensioen alternatief

Al deze tips en ideeën hier onder in de tekst moet je lezen en leiden ertoe dat het huis geld gaat opleveren. Dat is goed, want op die manier kan je veel meer geld vragen voor je huis als je hem te koop zet. Je zult dus veel meer geld vangen voor je huis! Daarnaast bespaart het natuurlijk ook veel vastenkosten op het gebied van energie en onderhoud. Door verstandig te investeren in je huis kun je dus veel voordelen ondervinden!

Tips voor de wanden klik hier
pensioen opbouwen

pensioen opbouwen

Isopact renovatievloer

renovatievloer

Een huis wordt dus belangrijk voor je inkomsten bron. Dat gevoel dat een woning geld gaat geven, is voor iedereen anders. Wat we gemeen hebben, is dat ons leef,woongenot sterk afhangt van een prettig en gezond leven zonder stres .

Het vervangen van oude houten vloeren door Isopact comfort vloer draagt daar aan bij. De  Isopact renovatievloer is uitermate geschikt voor het vervangen van oude houten vloeren. Daarnaast wordt dit vloersysteem ook toegepast bij grootschalige renovatietrajecten van woningcorporaties en aanbouw- en uitbouwprojecten.

  • Ideaal voor renovatie-, aanbouw- en uitbouwprojecten
  • Lichtgewicht oplossing, gemakkelijk te verwerken
  • Voor een stille, kierdichte en comfortabele begane grondvloer
  • Montage in één dag
  • Zeer goed isolerend

ZLTV Vloer: zeer lage temperatuurverwarming Vloer

Doordat we de woning gaan voorzien van Isopact vloer, ga je minder energie te verstoken om het huis aangenaam te verwarmen. Nieuwe energiezuinige verwarmingssystemen werken met veel lagere temperaturen dan de traditionele systemen en gebruiken een pak minder energie. Zeer Lage Temperatuur Verwarming (ZLTV) is zo’n systeem.

Wat is dit systeem en hoe werkt het.

Zeer lage temperatuurverwarming (ZLTV) is eigenlijk precies hetzelfde als lage temperatuurverwarming (LTV). Alleen is de temperatuur van het CV-water bij ZLTV lager (30-40°C) dan bij LTV (40-55°C). In het schema hieronder kun je zien wat de verschillen in aanvoertemperatuur zijn bij de diverse systemen.

* Hoge temperatuurverwarming (HTV) 55-90°C
* Lage temperatuurverwarming (LTV) 40-55°C
* Zeer lage temperatuurverwarming (ZLTV) 30-40°C

Een ander verschil met LTV is dat er bij ZLTV alleen gebruikgemaakt kan worden van wandverwarming en vloer- of plafondverwarming. Het gebruik van LT-radiatoren is dus niet mogelijk.

Warmtebron is nier meteen nodig voor ZLTV !

Bij zeer lage temperatuurverwarming gebruik je het beste een warmtepomp of een condensatieketel. Maar heb een ketel die nog niet zal je niet een hoger rendement bereiken dan een een ketel die gekoppeld is aan een LTV.

Verbouw juist om waarde te verhogen

Als een woning of woningen te koop staan willen kopers soms weten wat zij kunnen doen om de waarde te verhogen (de verkoopprijs op een later moment te verhogen). Bij het kopen van een woning is het namelijk belangrijk om te weten of er potentieel is om veel (extra waarde) overwaarde te creëren.

Energie terugleveren

Tegenwoordig wekken steeds meer mensen zelf energie op. Dit kan met behulp van zonnepanelen, windturbines, zonneboilers en andere opwekkingsapparaten. In sommige gevallen leveren consumenten ook zelf opgewekte stroom terug aan het energienet. Dit heet terugleveren. Het komt voor als je meer stroom opwekt dan je verbruikt. Wil jij ook zelf energie opwekken en zelf energie terugleveren.

Als je energie wilt terugleveren aan het energienet, dien je wel stappen te doorlopen:

  • Geef aan je energiebedrijf (energieleverancier) door dat je wilt gaan beginnen met teruglevering van energie. Er is geen nieuw contract nodig, maar veel leveranciers hebben wel speciale producten. LAAT JE INFORMEREN  KLIK HIER 
  • Laat ook de netbeheerder weten dat je energie gaat terugleveren. Dit kan viaenergieleveren.nl. De netbeheerder registreert alle normale en terugleveraansluitingen. Door je aan te melden kan de netbeheerder noodzakelijke wijzigingen doorvoeren in het net.

Subsidies voor zonnepanelen

De subsidies op zonnepanelen (en andere subsidies) wijzigen zo vaak dat het bijna niet bij te houden is. Daarom is er de Energiesubsidiewijzer van Agentschap NL. Daarop kun je landelijke en lokale subsidies vinden. Ook Milieu Centraal is altijd actueel en heeft een thema rondom zonnepanelen.

Terugleververgoeding

Voor het terugleveren van stroom in het energienet krijg je een vergoeding van je energieleverancier. Wek je minder op dan je verbruik? Dan wordt de opgewekte stroom van het verbruik afgetrokken. Dit noemen we salderen. Als je saldeert, krijg je de volledige prijs per kilowattuur (kWh) inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en BTW voor je eigen opgewekte elektriciteit. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan lever je alles wat je ‘te veel’ hebt opgewekt terug in het energienet en ontvang je hiervoor een zogenoemde terugleververgoeding. De hoogte van de terugleververgoeding verschilt en vind je hieronder.

Salderen met zonnepanelen

De opwekking kun je tot het eigen verbruik salderen. Salderen betekent de opwekking van de zonnepanelen aftrekken van het eigen verbruik. Je ontvangt hiervoor de prijs per kWh inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en BTW. Lees hier meer over salderen.

Hoe werkt het terugleveren precies?

Ter verduidelijking even een rekenvoorbeeld: Stel, je verbruikt 3.500 kWh in een jaar en je wekt 4.500 kWh op. Dan kun je 3.500 kWh salderen tegen de volledige prijs per kWh (in dit voorbeeld €0,20 per kWh). Dan blijft er nog een opwekking over van 1.000 kWh. Dit deel lever je terug aan het energienet tegen de prijs per kWh exclusief energiebelasting en opslag duurzame energie. Je krijgt voor die 1.000 kWh die je ‘te veel’ opwekt dan (in dit voorbeeld) een vergoeding van €0,054. Je maakt uiteindelijk in deze situatie winst, namelijk €54 per jaar (1.000 kWh x €0,054).

Hoogte terugleververgoeding per energieleverancier

De hoogte van de terugleververgoeding wordt globaal aangegeven door de ACM (Autoriteit Consument en Markt), maar de leverancier is vrij om zelf het tarief te bepalen. Bij de meeste energieleveranciers krijg je de leveringsprijs per kWh exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en BTW. Dit wordt ook wel de ‘kale leveringsprijs’ genoemd. De kale leveringsprijs ligt veelal tussen de 4 en 7 cent per Kwh. Sommige energieleveranciers geven een vast bedrag per kWh voor de teruglevering. Je vindt de hoogte van de terugleververgoeding per energieleverancier hieronder.

Warmte belang

alternatieve manieren om voor je oude dag te sparen

Een pensioen opbouwen is duur, zeker voor zelfstandigen. Acht alternatieven om je te verzekeren van een onbezorgde oude dag.

Onze pensioenen zijn beduidend minder waardevast dan we altijd gedacht hebben. Dat is in de nasleep van de financiële crisis wel gebleken. En nu de pensioengerechtigde leeftijd langzaam maar zeker wordt verhoogd, lijkt het erop dat jongeren veel meer voor hun pensioen gaan betalen dan ze ooit zullen ontvangen.

Zeker wanneer zij een deel van hun carrière als zelfstandige fungeren, wat tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is. Hoe kun je er tijdens je carrière toch voor zorgen dat je aan het eind genoeg overhoudt?

Alternatieven

Lange tijd golden banksparen en een lijfrenteverzekering als goede alternatieven om hetpensioen aan te vullen. Maar sparen levert de laatste jaren weinig op en de fiscale voordelen van lijfrenteverzekeringen worden ook afgebouwd. Het kan dus de moeite lonen om te kijken naar minder traditionele manieren om je oudedagsvoorziening te regelen. We zetten acht alternatieven op een rijtje.

1. Kunst

Voor: Op veilingen worden soms de meest waanzinnige bedragen neergeteld voor het werk van grote kunstenaars. Zeker nu in de opkomende markten de interesse in kunst toeneemt, kan beleggen in kunst daarom heel aantrekkelijk zijn. De bekendste kunstindex, de Mei Moses World All Art Index, heeft de afgelopen 50 jaar bijna hetzelfde rendement gemaakt als de S&P 500 index.

Tegen: Interessante en waardevaste kunst is nu al bijna onbetaalbaar. Je hebt dus een kennersoog nodig om te weten waarin je moet investeren. En onder invloed van speculanten wordt de waarde van het werk van sommige kunstenaars kunstmatig opgepompt. Investeren in kunst is daarom alleen slim voor mensen die er verstand van hebben. Misschien is deelnemen in een kunstfonds een goed alternatief.

Krijgen we nog wel genoeg #pensioen? 8 alternatieve manieren om voor je oude dag te sparen

2. Goud

Voor: Na het uitbreken van de crisis kon je op de gekste plekken, tot aan wegrestaurants toe, je goud verkopen aan handelaren. De voormalig journalist en onheilsprofeet Willem Middelkoop ontpopte zich als woordvoerder van de nieuwe goldrush: het monetaire systeem zou vallen en goud zou de enige solide belegging zijn. Goud heeft een intrinsieke waarde en is niet onderhevig aan inflatie. Bovendien neemt de productie af.

Tegen: De goudprijs verviervoudigde sinds 2003, maar verloor in 2013 aan populariteit: hij daalde vorig jaar met 38 procent. De populariteit van goud is omgekeerd evenredig aan het vertrouwen in aandelen en goud levert noch rente, noch dividend op. ‘Gestold angstzweet’, noemde econoom Mathijs Bouman beleggen in goud eens. Vergeet ook het diefstalrisico niet.

3. Oldtimers pensioen alternatief

Voor: Wie een Ferrari, Aston Martin, Mercedes-Benz of Porsche uit de jaren vijftig in bezit heeft, mag in zijn handjes knijpen. Deze auto’s doen het geweldig op veilingen en zijn een betere investering gebleken dan goud of aandelen.

Tegen: Je weet nooit van tevoren of jouw klassieker een zelfde iconische status gaat bereiken als bovengenoemde auto’s. Je lelijke eend is een leuke auto, maar daar zijn er miljoenen van gebouwd. Bovendien gaan er jaren overheen voordat je je auto te gelde kunt maken. En vergeet niet dat een auto onderhoud vergt: het onderhoud en de onderdelen kunnen duur zijn.

4. Whisky pensioen alternatief

Voor: Vaak wordt wijn genoemd als een goed beleggingsvehikel, maar lang niet alle wijn is geschikt om lang te bewaren. Veel wijn wordt er niet beter van als je hem lang bewaart. Dat probleem kom je niet tegen bij whisky, die eenmaal gebotteld zich niet meer ontwikkelt. Bij whisky geldt: hoe ouder, hoe hoger de prijs. Het moet natuurlijk wel een exclusieve whisky van een goede distilleerderij zijn.

Tegen: Wil je serieus investeren in whisky als oudedagsvoorziening, dan heb je behoorlijk wat ruimte nodig. Je kunt indirect in whisky beleggen, waarbij je de opslag en verzekering bij anderen onderbrengt. Dat is natuurlijk wel duurder en riskanter. Wat als de bewaarder failliet gaat? Ook moet je de verleiding kunnen weerstaan de flessen zelf open te maken.

5. Stille vennoot pensioen alternatief

Voor: Zeker nu banken terughoudender zijn in het financieren van ondernemingen, kan het aantrekkelijk zijn om je kapitaal als stille vennoot in een commanditaire vennootschap te steken. Doordat je alleen geld inbrengt en je je niet bemoeit met de dagelijkse gang van zaken, ben je alleen aansprakelijk voor het in de onderneming ingebrachte vermogen. Andere voordelen zijn belastingvoordeel door middel van investeringsaftrek en van willekeurige afschrijvingen.

Tegen: Als stille vennoot mag je je niet met het beheer van de onderneming bemoeien. Als het de verkeerde kant opgaat met de CV, kun je hoogstens proberen je invloed uit te oefenen. Als de CV failliet gaat, ben je je geld kwijt. Voor de belasting ben je geen ondernemer, maar de inkomsten worden wel belast als ‘winst uit onderneming’.

pensioen alternatief

pensioen alternatief

6. Bitcoins pensioen alternatief

Voor: Bitcoins, een vinding van de persoon of groep die schuilgaat achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, zijn een online ruilmiddel. In december 2013 was de waarde van de bitcoin ruim 800 euro, maar inmiddels is de koers teruggevallen tot ongeveer 330 euro. Ondanks de fluctuaties zijn er al behoorlijk wat bedrijven die de Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Je kunt Bitcoins delven (‘mining’) door het inzetten van de rekenkracht van je computer.

Een pensioen opbouwen is duur: 8 alternatieven om je te verzekeren van een onbezorgde oude dag

Tegen: Er is geen enkele controle op bitcoins. Geen land accepteert ze als officieel betaalmiddel, geen enkele centrale bank houdt er toezicht op. Het is lastig in te schatten met wie je online te maken hebt: brokers kunnen vieze spelletjes spelen.

7. Crowdfunding pensioen alternatief

Voor: Door de terughoudendheid van de banken om nieuwe ondernemingen te financieren wint crowdfunding snel aan populariteit. Voor een relatief laag bedrag kun je een belang kopen in een veelbelovende startup, kunstproject of boekhandel. Als je je investeringen goed spreidt, kan het niet anders dan dat sommige daarvan vruchten af zullen werpen.

Tegen: Juist omdat het vaak om beginnende bedrijven gaat, is het vooraf onduidelijk wat de opbrengst zal zijn. En lang niet overal wordt je investering omgezet in aandelen of obligaties. Soms blijft de tegenprestatie beperkt tot kortingen of producten.

8. Extra stenen pensioen alternatief

Voor: De huizenmarkt mag er dan niet best aan toe zijn, een extra appartement op een goede locatie kopen om te verhuren kan op termijn goed geld opleveren. Een groot voordeel is dat er maand na maand een prettig bedrag binnenkomt, waarmee je financieel net even wat ruimer in je jasje komt te zitten.

Tegen: Veel mensen vinden het al lastig genoeg om een hypotheek af te lossen, laat staan een tweede, waarvan je de rente bovendien niet mag aftrekken.