Isolerende drukvaste ondervloer

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Isolatie ondervloer van isopact

Isolerende drukvaste ondervloer van Isopact

Isolerende drukvaste ondervloer van isopact is zonder twijfel één van de beste en gebruikte vormen van isolatie onder je vloer of als ondervloer Door je woning juist te isoleren spaar je niet alleen een pak geld uit op je energiefactuur maar verhoog je ook het wooncomfort aanzienlijk.

WE WILLEN GRAAG EEN GOEDE OFFERTE VOOR U MAKEN,WILT U HET  FORMULIER ZO GOED MOGELIJK INVULLEN EN U KRIJGT DAN BINNEN 24 UUR DE OFFERTE.KLIK HIER

WE WERKEN IN HEEL NEDERLAND !

ONS TELEFOON NUMMER IS 085-4846144

Soorten isolatieplaten of anders isolatie ondervloer Isolerende drukvaste ondervloer

Wanneer je van plan bent te isoleren met isopact is het belangrijk de juiste werkwijze te kiezen. Onderstaand vind je een overzicht van de meest gebruikte isolatievloer met hun toepassingen en aandachtspunten. Lees zeker ook de uitgebreide informatie om een duidelijk zicht te krijgen op elk ander materiaal.

Isopact is Duurzaam & Betaalbaar isolatie

Isopact is Duurzaam & Betaalbaar isolatie

PUR isolatieplaten (PUR)

Polyurethaan (pur) is één van de meest efficiënte isolatiematerialen op de markt. Je kunt hiervan gebruik maken in schuimvorm of in de vorm van pur-isolatieplaten. De platen in polyurethaan hebben een betere isolatiewaarde dan de variant in schuim. Bovendien garanderen deze platen op voorhand een bepaalde dikte en hoeft er niets te worden afgeplakt. Isoleren met pur-isolatieplaten is onmiddellijk afwerkbaar. Pur-platen worden zowel bij vloer-, dak- als spouwmuurisolatie aangeraden.
Lees hier meer over PUR isolatieplaten.

Isolerende drukvaste ondervloer

XPS isolatieplaten

XPS isolatie wordt vaak toegepast bij het isoleren van kelders, overzetdaken, sarkingdaken, gevels en spouwmuren. Deze isolatieplaten zijn drukvast en daarom ook prima geschikt om vloeren mee te isoleren. Ze hebben een goede isolatiewaarde, zijn makkelijk te verwerken en worden aangeboden met tand-en groef systeem. Qua prijs is XPS goedkoper dan PIR en PUR maar wel duurder dan EPS.

Isolerende drukvaste ondervloer

Isolerende drukvaste ondervloer

Lees hier meer over XPS isolatieplaten.

Soepele isolatieplaten van glaswol

Soepele isolatieplaten kunnen erg handig zijn bij ongelijkmatige ondergronden zoals een zadeldak. Deze platen worden vaak gemaakt van glaswol of rotswol. Glaswol is een minerale wol dat ontstaat uit een mengsel van soda, mergel, siliciumzand en gerecycleerd glas. Glaswol bestaat voor 99% uit lucht, maar is wel uiterst geschikt om te isoleren. Het wordt regelmatig toegepast bij dakisolatie. Rotswol is dan weer milieuvriendelijker en heeft betere akoestische waarden.Isolerende drukvaste ondervloer

Lees hier meer over: Rotswol isolatieGlaswol isolatie

Polystyreenplaten (PR-platen)

Hoewel de naam weinig doet vernoemen is polystereen (PS) één van de meest gekende isolatieplaten. We kennen dit isolatiemateriaal vooral als beschermingsmateriaal bij huishoudtoestellen. Geëxpandeerd polystyreen (EPX) wordt veelal gebruikt bij isolatiematerialen in piepschuim, maar ook geëxtrudeerd polystyreen (XPS) vormt vaak de basis van isolatieplaten. Je bekomt op die manier een hardere, blauwkleurige schuimplaat die geschikt is voor vloer- en gevelisolatie.

Lees hier meer over PR isolatieplaten.

Isolatieplaten voor het isoleren van vloeren

Bij de plaatsing van isolatie op volle grond maakt men vaak gebruik van isopact beter dan polyurethaan, polystyreen of minerale wol. Het betreft hier een op cement gebonden vloerisolatiematerialen die op het draagvloer wordt geplaatst. Isopact sluit dicht  en bestendig zijn in de tijd. Gezien de plaatsing op volle grond, moet worden vermeden dat het een broeihaard gaan vormen voor bacteriën, schimmels en ongedierte. De gebruikte materialen zijn waterafstotend. Daarnaast is isopact zeer drukvastheid . Op die manier vermijdt men scheurvorming in de betegeling of in de onder onder vloer.Isolerende drukvaste ondervloer

Heel vaak plaatst men ook nog isolatieplaten bovenop Isopact, en dus niet gelijk onder de uiteindelijke vloerbekleding. Polystyreen (piepschuim) wordt daarbij veel gebruikt. Omdat de isolatiewaarde van piepschuim niet zo hoog is als bij andere varianten in kunststof, kiest men hier best voor een iets dikkere plaat. Bij vloerverwarming worden de isolatieplaten steeds onder de vloerverwarming en isopact geplaatst.Isolerende drukvaste ondervloer

Isoleren van spouwmuren altijd beter

Isolatieplaten worden ook heel regelmatig gebruikt bij de thermische isolatie van spouwmuren. Grote afmetingen zorgen voor een snelle afwerking van de isolatie. Men maakt hier veel gebruik van stevige glaswolplaten, maar ook thermisch isolatiemateriaal in polyurethaan is geschikt voor de isolatie van spouwen.

Isolatieplaten op het dak isopact kan ook

Isolatieplaten worden ook vaak gebruikt voor de isolatie van daken. Bij hellende daken komt de glaswollen variant het meeste voor, terwijl men bij platte daken ook gebruik maakt van polyurethaan of pur-platen. Platen zijn uiterst geschikt voor de isolatie van daken, omwille van het feit dat grote oppervlaktes zeer snel kunnen worden voorzien van isolatie en drukvast zijn. Zo kan je bij een plat dak meteen op de isolatie roofing branden. Het gebruik van isolatieplaten is slechts één manier om te isoleren. Omdat deze methode voor heel wat toepassingen geschikt is, komt ze heel vaak voor. Zeer grote en iets kleinere oppervlaktes, of het nu muren, vloeren of daken betreft, kunnen met behulp van isolatieplaten zeer snel worden geïsoleerd. Dit dankzij hun verkrijgbaarheid in verschillende maten en diverse isolatiewaarden.

[/av_textblock]

[/av_one_full]