Isolatie Rc waarde schuimisolatie Isopact

isolatie Rc waarde schuimisolatie Isopact

Isopact heeft samen met TNO een  Isolatie schuim ontwikkeld om deze eenvoudig aan te brengen. Het systeem bestaat uit Schuimisolatie, Vloerverwarming en dit afgewerkt met een (Woon) betonvloer. Dit systeem biedt talloze voordelen waarbij de uiteindelijke kostenbesparing, degelijke constructie en installatie gemak de voornaamste zijn.
Doordat de kruipruimte wordt vervangen door schuimisolatie ontstaat een totaal gevulde isolatielaag met een Rc-waarde van 3,5 m² K/W (bij een vloer van 35 cm dik) In combinatie met vloerverwarming afgewerkt met een Betonvloer is dit een renovatie oplossing.Isolatie Rc waarde schuimisolatie Isopact is de beste !

Verhoog isolatie Rc waarde met schuimisolatie van Isopact

Isopact schuimisolatie bestaat voor 70 procent uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht met een hoge isolatiewaarde. Pakweg elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m2K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het Bouwbesluit. En met 50 cm heb je een geweldig isolerende vloer. Op die manier kan een woningcorporatie met oude woningen in haar bestand bijvoorbeeld heel makkelijk de sprong maken van energielabel F naar B of hoger.’

Isolatie Rc waarde schuimisolatie Isopact

Isolatie Rc waarde schuimisolatie Isopact

Zeer goed isolatiemateriaal

Isopact isolatie is bijzonder goed. Het natuurlijk (duurzaam) materiaal kan goed tegen vocht. Isopact is een goede keuze, omdat het een geen milieubelasting kent. Het isolatie materiaal wordt gemaakt op basis van lucht,cement en hergebruikte (bio)grondstoffen. Om Isopact te maken, is tijdens het chemische proces schuimvorming nodig. Hiervoor wordt water en een schuimmiddel gebruikt, dat als het ware de bubbels in de schuim  geeft.

Wanneer isopact goed worden toegepast is er geen enkel gevaar voor de gezondheid.

Isopact wordt niet gebruikt voor spouwmuur isolatie .

Veilig isoleren met Isolatieschuim

Isolatieschuim. Een jaar geleden was het gebruik van Schuim  in het nieuws. Bewoners kregen gezondheidsklachten nadat de vloer van hun woning met pur werd geïsoleerd. Het bedrijf NUON, die de isolatie uitvoerde, liet onderzoeksinstituut TNO de zaak onderzoeken. Die concludeert dat pur schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Wij zijn een ervaren isolatiespecialist die al jaren werkt met  isolatieschuim. “Die angst voor kwalijke stoffen is bij ons helemaal niet nodig.”