Bodemafsluiter met Isopact schuimisolatie

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Bodemafsluiter Isopact schuimisolatie; de bodem afsluiten tegen kou en vocht met schuimisolatie

De meeste warmte in de woning ontsnapt via de muren en het dak. Deze staan in direct contact met de buitenlucht. Maar via de vloer gaat nog nog heel veel warmte  verloren. Naast het warmteverlies krijg je door een koude vloer ook koude voeten waardoor je geneigd bent de verwarming nog hoger te zetten dan noodzakelijk is. Je voeten zullen er echter niet veel warmer door worden. Wanneer er geen bodemafsluiter wordt aangebracht, ontstaat er nog veel meer optrekkend vocht!

Isopact is Duurzaam & Betaalbaar isolatie

In verwarmde ruimtes bespaar je zo’n 4 m3 gas per m2 vloeroppervlak. Als je de isolatie  aanbrengt heb je deze binnen een jaar of 4 terugverdient. Sommige bronnen denken echter dat er wel tot 10 m2 bespaard kan worden omdat naast het berekende warmteverlies door de vloer ook het oncomfortabele gevoel verdwijnt en omdat de stooktijd per dag en het stookseizoen verkort worden.

Isopact Vloerisolatie is meestal vrij eenvoudig aan te brengen en doordat het gevoel van comfort meteen een stuk verbeterd kan de besparing in verwarmingskosten wel eens groter zijn dan je denkt. Isopact Isolatiemateriaal kan aangebracht worden geheel onder de vloer, boven op de vloer of op de bodem van de kruipruimte. Isolatie van de vloer en kruipruimte geeft meer besparing dan alleen  bodemisolatie. Hoe je de vloer het beste kunt isoleren hangt af van de aanwezigheid van een kruipruimte en de hoogte daarvan.

Bodemafsluiter met schuimisolatie

Bodemafsluiter met schuimisolatie

 

Bodemafsluiter voor een droge kruipruimte: eerst bodemfolie aanbrengen
Als de bodem van de kruipruimte uit grond of zand bestaat kun je deze het beste eerst bedekken met een stevige plastic bodemfolie. Je krijgt hiermee een droge schone ondergrond waarop het veel prettiger werken is. Je voorkomt meteen optrekkend vocht en verlaagt de concentratie radon. In een droge kruipruimte hebben houtrot, schimmels en corrosie geen kans en het binnenklimaat in de hele woning gaat er op vooruit. Verwijder eerst stenen en scherpe voorwerpen en probeer de grond een beetje vlak te maken. Breng dan de bodemfolie aan en zet deze met pluggen vast aan de opstaande muren.Bodemafsluiter

Met Isopact Isoleren onder een houten vloer

Als de kruipruimte hoog genoeg is om in te kunnen liggen (Vanaf ongeveer 40 cm) kun je isopact isolatie aanbrengen. Bij een houten vloer kun je glas- of steenwol aanbrengen tussen de balken. Vlas is een milieuvriendelijk alternatief voor glas- en steenwol. Zorg dat de wol goed klem zit en hou het op zijn plaats door onder de balken latten te spijkeren of nylon draad te spannen. Gebruik geen dampremmende laag, dan kan het vocht uit de woning gewoon door de houten vloer en de isolatie naar de koude kruipruimte trekken en daar door ventilatie afgevoerd worden.

Piepschuimplaten (eps) aanbrengen kan ook. Dit werkt wat schoner maar de naden en kieren vullen niet zo mooi op als bij wol. Piepschuimplaten kun je ook bevestigen met speciale pennen die je door de plaat heen prikt.

Een minder bekend, en iets duurder, isolatiemateriaal voor de onderkant van een vloer zijn thermokussens. Dit zijn lange luchtkussen van alumiumfolie die redelijk gemakkelijk en zeer schoon zijn aan te brengen. Je kunt ze bestellen bij Tonzon en krijgt ze als klein pakketje thuis gestuurd. Omdat de folie zo dun is, is er weinig grondstof nodig en wordt er weinig energie gebruikt voor productie en vervoer. Ze worden tussen de balken geniet en zakken dan langzaam uit tot luchtkussens. De isolerende werking ontstaat door de stilstaande lucht in de kussens en de reflectie van de folie.

Bodemafsluiter Bodemafsluiter

Isoleren onder een betonvloer

Ook onder een betonvloer kun je ook eenvoudig glaswol, steenwol of eps-platen monteren met pennen die je dan eerst onder de betonvloer plakt. Lijmen kan ook, de platen zijn dan later wel moeilijk te verwijderen. Ook wordt wel purschuim tegen de onderkant van een betonnen vloer gespoten. Dat isoleert goed maar je moet dit door een gespecialiseerd bedrijf laten aanbrengen. Ook de thermokussens kunnen onder een betonvloer gehangen worden.

Bodemisolatie

Als de kruipruimte te laag is kun je de vloer aan de bovenkant isoleren of de kruipruimte vullen met piepschuimkorrels, kleikorrels of schelpen. Dit wordt meestal gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Er ontstaat dan een isolatielaag die tevens het vocht uit de bodem tegenhoud. Het isoleert minder goed dan vloerisolatie omdat koude ventilatielucht nog gewoon onder de vloer langs stroomt. Een nadeel is ook dat leidingen e.d. onbereikbaar worden. Door de korrels in plastic zakken te laten zitten, die je indien nodig kunt verwijderen, blijft de ruimte nog enigszins bereikbaar. Probeer ook het opgaand werk (de muren) te isoleren maar pas op dat ventilatieroosters niet geblokkeerd worden.

Vloer zonder kruipruimte isoleren

Als je geen kruipruimte hebt kan de vloer niet aan de onderzijde geïsoleerd worden tenzij je de hele vloer uitbreekt. Als je vloer zijn beste tijd gehad heeft of als je vloerverwarming wilt aanleggen is dit misschien te overwegen. Anders is eigenlijk alleen het aanbrengen van stevige isolatieplaten aan de bovenzijde de enige oplossing. De platen kun je weer afwerken met planken, osb- of underlaymentplaten of beton om weer een stevige vloer in je kamers te krijgen. Voor extra stevigheid kun je eerst een frame van houten balkjes met de zelfde dikte als je isolatie op de bestaande vloer aanbrengen en de isolatie hier strak tussen aan brengen.
Het grote nadeel van het isoleren aan de bovenkant is dat de vloer hoger wordt. Met 5 cm isolatie en 2 cm afwerkvloer wordt de vloer al 7 cm hoger. Je zult alle deuren in moeten inkorten of met kozijn en al hoger plaatsen en misschien radiatoren hoger moeten plaatsen.
Omdat je zo weinig mogelijk wilt ophogen kun je het beste kiezen voor een isolatiemateriaal wat bij geringe dikte al goed isoleert, zoals hardschuim platen.

WE WILLEN GRAAG EEN GOEDE OFFERTE VOOR U MAKEN,WILT U HET  FORMULIER ZO GOED MOGELIJK INVULLEN EN U KRIJGT DAN BINNEN 24 UUR DE OFFERTE. KLIK HIER

WE WERKEN IN HEEL NEDERLAND !

ONS TELEFOON NUMMER IS 085-4846144

Bodemafsluiter

[/av_textblock]

[/av_one_full]