Straatwerk verzakt Deco Crete

Gepubliceerd door magda op

Een betonvloer is een definitieve en duurzame oplossing tegen het onkruid tussen de stenen en ongelijk liggende bestrating. Ook in de veengebied zijn wij actief. Printbeton is onderhoudsarm en vast en daar me bijzonder geschikt voor gebruik in de veengebied. Daarnaast hebben wij, voor in huis, een cement-gebonden woonvloer. Deze gietvloer is ook bekend als renovatievloer.Straatwerk verzakt Deco Crete

straatwerk verzakt neem een printbetonvloer

Wat is printbetonvloer?
Printbeton is een beton dat ter plaatse wordt aangebracht in alle mogelijke kleuren en motieven.

Wat dacht u van een betonverharding in houtlook, natuursteenlook of in een print van gebakken klinkers of kinderkoppen?

Het kan allemaal met Printbeton. Het is zelfs mogelijk om uw eigen print te realiseren.

Straatwerk wat niet verzakt Deco Crete

Straatwerk wat niet verzakt Deco Crete

Wij doen wat  tegen verzakt straatwerk

Stel, u hebt een grote tuin. Dan is het erg leuk wanneer u in de zomer lekker buiten kunt zitten. Veel mensen vinden het fijn om straatwerk in hun tuin te hebben, zodat stoelen, parasols en tafels stevig staan. Anderen hebben een lang pad die naar hun deur leidt. Dan is het ook handig om mooie straat te hebben. Mensen die wat slechter ter been zijn kunnen er makkelijker overheen. Een ander voordeel is dat wanneer het regent uw schoenen niet vies worden van het lopen over het pad. Maar soms verzakt uw straatwerk, en wat doet u dan? In dit artikel wordt behandeld hoe verzakt straatwerk nu precies ontstaat en wat u kunt doen om uw straatwerk weer mooi en strak te houden.

Hoe ontstaat verzakt straatwerk?

Verzakking heeft verschillende oorzaken. Kleine steentjes verzakken eerder dan een groot formaat tegel, omdat de steen verzakt door het verzakken van de grond. Kleine stenen liggen op kleine delen grond en zakken dus sneller naar beneden. De grote tegels worden echter omhoog gehouden door delen grond die nog niet verzakt zijn. Verschillende oorzaken van verzakt straatwerk zijn:

  • Gezakt grondwaterpeil. Omdat het een tijd geregend heeft, zit er veel water in de grond. Wanneer dit naar beneden zakt, verplaatst er een deel van de grond. Wanneer dit vaker gebeurt, kan uw straatwerk mee gaan zakken.
  • Grond niet goed ingeklonken. Bij het inklinken van grond haalt u zo veel mogelijk grondwater weg, zodat u grondwaterpeil dat steeds stijgt en zakt kunt voorkomen.
  • Mollengangen. Wanneer u mollen in of rondom uw tuin heeft, kunnen zij de grond onder uw tegels vandaan graven, waardoor ze wegzakken.

Verzakt straatwerk tegengaan

Om verzakt straatwerk te voorkomen, is een goede basis of fundering essentieel. Factoren die hierin meespelen zijn de kwaliteit van de grond en het inklinken van de grond. Door de grond stevig en droog te houden, zal de kans op verzakking minimaal zijn. De andere oorzaak van verzakt straatwerk, mollengangen, worden door levende wezens veroorzaakt. Wanneer u vermoedt dat u hier last van heeft, kunt u het beste een apparaat gebruiken waarmee u mollen op afstand van uw tuin houdt. Er zijn geluidsapparaten die een bepaalde frequentie uitzenden, waar mollen niet tegenkunnen.

Straatwerk verzakt

Straatwerk verzakt

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *